2012. február 25., szombat

Elhagyva XLI. Fejezet

Sziasztok!
Sebesen hoztam nektek a következő fejezetet, és nem rejtem el előletek a titkot, miszerint ezt a rész valamilyen szinten mindenki várta már. Ebben a fejezetben Esme végre vámpír lesz, bár nem kis szenvedés árán sikerül majd neki átváltozni. De ezután a fejezet után a hangulat is lassan a pozitív irányba fog elindulni, ezt is megígérhetem. Ez a fejezet hosszabb lett, mint a megszokott, de remélem, tetszeni fog. És aki nem olvasta még a csütörtökön felrakott fejezetet, az ITT megteheti. Mellesleg készítettem egy képet is a vámpír Esme-ről, de azt majd csak a következő fejezetben raknám ki, mert itt még nem látta saját magát, mert átcsúszott a következő részbe. De a dal, ami itt van az valamilyen szinten a következő fejezetre is illik, majd, úgyhogy érdemes meghallgatni. Én imádom, mert annyira szép szövege van.
Puszi!
Carly :)






(Esme szemszöge)



Az idő lassan vánszorgott el felettünk, mint amikor egy sebzett madár ismét repülni tanul a sérülése után. Hamarosan elérkezett a tél, az első hó; de a madárral ellentétben én már nem tudtam többé szárnyalni. Nem voltam képes aludni, sem álmodni…Ha valami miatt még is álomra hajtottam a fejem, mindig szörnyű rémálmok keserítettek meg minden pillanatot, amit ott töltöttem. A testem már minden ellen tiltakozott…
Mikor kinyitottam a szemeimet, ismét fáradtan ültem fel a párnámról. Mintha már ez lett volna a normális, nem is kellett aludnom. Az éjjeli lámpám mellett pedig azonnal megpillantottam a Carlisle kézírásával ellátott cetlit.
Sietek, szerelmem, de el kellett mennem vadászni. Mire felébredsz, én is itthon leszek. Carlisle
-Elkéstél-mondtam alig hallhatóan, majd miután magamra kaptam a köntösömet, lassú léptekkel indultam meg a földszint irányába.
A fejem lüktetett a kialvatlanságtól, és rettenetesen szédültem, ami miatt majdnem mindenből kettőt láttam. Nem tudtam mit tenni ellene, ami miatt próbáltam támaszt találni, de minden, amit meg akartam érinteni, csak illúzió volt; az elmém által kreált másolat. És ekkor történt meg, amitől mindig is rettegtem az ilyen reggeleken…
A kezemmel mellé nyúltam a lépcsőkorlátnak, ami miatt hirtelen kibillentem az egyensúlyomból. A lábaim összecsuklottak, és ahogy ráestem az első lépcsőfokra, a kemény fenyő burkolat hatására a kezemben azonnal megrepedt a csont. Legalább is a hirtelen belehasító éles fájdalom erre utalt, miközben tehetetlenül kezdtem el zuhanni a földszint felé. Minden ütődésre fájdalmasan felnyögtem, és amikor újabb és újabb reccsenést éreztem a mellkasomban, tudtam, hogy a bordáim adták meg magukat a rájuk mért erőszaknak. Az egyik pillanatban pedig minden elsötétült…
Hirtelen másként kezdtem érezni magam. Mintha lebegtem volna, és nem lennének súlyos terhek, amik a földön tartanak. Mintha semmilyen fájdalmat nem éreztem volna, és semmi baj nem történt volna velem pár pillanattal ezelőtt. Ekkor láttam meg magamat a földön feküdni, a fejemből pedig erőteljes színű, piros vér szivárgott. Nem bírtam megmozdulni, de már ismertem ezt a tehetetlen, mámoros állapotot. Mikor el kellett távolítani a méhem, akkor is ilyen élményt éltem át, ami csak egyet jelentett. Haldoklom…
Ebben a pillanatban vágódott ki a bejárati ajtó, és meg is pillantottam Carlisle-t, miközben sietve kezdte el felmérni a földön fekvő énemet. Kezei lágyan átfonták tehetetlen testemet, miközben halkan zokogva ölelt magához. Szörnyű volt látnom, mennyire elgyengítette az állapotom, de mikor megérkezett Elezar, neki sikerült visszarángatnia szerelmemet a valóságba.
Nem igazán értettem, miről beszélnek, mert a hangjuk rettenetesen visszhangzott. Csak néhány foszlányt sikerült elcsípnem szavaikból…
-Át kell változtatnod…-hallottam ki ezt a pár szót Elezar mondataiból.
-Nem tudom, mit kell csinálni-válaszolta szerelmem kétségbeesetten.
-Minket megharaptak, nem emlékszel?-unszolta.-Tedd te is azt, különben meghal! A mérgünk bizonyítottan gyógyítja a sérüléseket.
-Nem halhat meg-vett karjaiba Carlisle, majd sebesen indult meg velem az emelet felé, én pedig mint valamilyen szellem követtem őket. Carlisle besietett a kicsiny dolgozószobájába, ahol az iratait tartotta, majd mit sem törődve a renddel, egyszerűen leseperte az íróasztalán lévő tárgyakat, amik az útjában voltak, majd a kezeivel a mellkasomat kezdte el pumpálni. Ezek szerint a szívem sem vert már.
A tekintetem akaratlanul is az egyik földön heverő tárgyra esett, ami az előbb nekicsapódott a falnak. Egy kép volt, amint Carlisle, Aurora és én mosolyogtunk, mikor kislányom még egészen pici volt. Mindannyian boldogok voltunk, és emlékszem, azt hittem ezt a boldogságot semmi nem pusztíthatja el, ami ezzel a világon létezik. Azonban a képkereten lévő hosszú repedés is megmutatta, mekkorát tévedtem akkoriban.
Ekkor hirtelen valami visszarántott a földre, miközben a testemet egy mindennél égetőbb, fájdalmasabb érzés kezdte átjárni, amilyet még sosem éreztem. Mintha meggyújtották volna minden porcikámat, miközben újra és újra tördelni kezdik a testemben lévő csontokat. Legszívesebben ordítottam volna a fájdalomtól, de a fogaim összepréselődtek, mikor bármilyen hang is el akarta hagyni ajkaimat. Az idegeim lángoltak, miközben a szívem heves ritmusban vert, mintha ki akart volna szakadni a mellkasomból. Legbelül azonban mindvégig sikítottam.
-Minden rendben lesz, kincsem-érintette meg az arcomat Carlisle.-Meg fogsz gyógyulni, és minden rendben lesz. Most már örökké együtt lehetünk. Ha majd felébredsz, te is láthatod, milyen a világ egy olyan számára, mint mi.
Nem igazám tudtam felfogni, amit mondott, de ebben a gyötrő kínban hihetetlenül jól esett a hangja. A szívem, ha lehet, még az eddiginél is gyorsabban kezdett venni, miközben én számolni kezdtem az egyre lüktető, szabálytalan ütemet, hogy eltereljem figyelmemet a kínzó fájdalomról. De az idő nem akart múlni.
Már nem is tudtam, mióta feküdtem ott, mikor változást kezdtem el érezni a kinti világban. Hallani kezdtem a tetőről lecsusszanó hótömeget, a messziben felhangzó farkasvonítást, de még a legapróbb zajokat is, mint a téli cinege csiripelő kis hangja. Hallottam, amint valaki rendszeresen belép a szobámba, és végigsimítja a karomat, majd az illatot, ami mézédesen vonzott magához, mikor ajkaival csókot lehelt a homlokomra. Ha nem tudtam volna, ki van rám ilyen hatással, talán egy angyalra tippeltem volna, de pontosan tudtam, ki áll az oldalamon.
A szívem ekkor ismét hevesebb iramra váltott, mintha ki akart volna szabadulni az őt fogságban tartó mellkasból, mire az én izmaim teljesen megfeszültek az érzésre. Kiáltani akartam, hogy valaki oltsa el a bennem égő tüzet, de még mindig nem tudtam semmilyen értelmes szót kinyögni az ordításon kívül, ami hirtelen felszakadt a mellkasomból. A körmeim erőteljesen belevájódtak az aztalba, amin feüdtem, miközben a fájdalom lassan enyhülni kezdett, a dobbanások pedig lassan elhaltak. Többé nem éreztem sem a lüktetést, sem a fájdalmat. Én pedig kinyitottam a szemeimet…

 
(Carlisle szemszöge)



Mikor megláttam szerelmem élettelen testét a földön, mintha valamivel keresztüldöfték volna a szívemet, úgy járta át a testemet az elviselhetetlen kín. A bőrének már nem volt színe, cseresznyeszínű ajkai pedig teljesen elfehéredtek a vérvesztesétől, amit a fejéből erősen szivárgó vér hiánya okozott. Nem volt élet a testében, a szívverését pedig nem hallottam. Azonnal odarohantam hozzá.
-Esme, szívem-öleltem magamhoz vérző testét. Arcát csókokkal kezdtem el beborítani, miközben a kezemmel megpróbáltam elállítani a vérzés forrását. Éreztem, ez nem csupán egyszerű vérzés volt, a koponyáján hatalmas repedés húzódott egészen le a kisagyig, ami valószínűleg most teljesen védtelenül maradt. Tudtam, ha a kórházba vinnénk, már nem látnának esélyt az életben maradására, hiszen nem voltak életjelei, akármennyire is szerettem volna. De én nem adtam fel.
Kezemet a szívére helyeztem, majd megpróbáltam szívmasszázzsal beindítani mozdulatlan szívét. Éreztem, hogy a bordái nincsenek a helyükön, amit csak súlyosbított, hogy kétségbeesésemben én is eltörtem néhány bordáját a sikertelen kísérlet közben. Csak néha hangzott fel egy-egy apró dobbanás, de azok ismét mindig elhaltak.
-Carlisle, nem tudsz mit tenni-lépett mellém Elezar.-Át kell változtatnod, különben meghal! Te is tudod, a mérgünk bizonyítottan gyógyítja a sérüléseket. Mire vársz még?
-Nem tudom, mit kell csinálni-válaszoltam kétségbeesetten.-Fogalmam sincsen, mi történt velem azon az éjjelen, csak azt tudom, hogy rettenetesen fájt.
-Nem kell mást tenned, mint megharapni őt-utasított.-Akkor bejut a méreg a testébe, és három nap alatt mindent helyre állít, ami most történt vele. Ismét élni fog, de ha nem teszel valamit, akkor itt vérzik el a karjaidban!
-Nem halhat meg-vettem fel őt a földről, majd sietve száguldottam fel vele a nemrég kialakított dolgozószobámba. Mindent lesöpörtem az utamban lévő asztalról, majd ráfektettem kedvesemet, hogy minél kényelmesebben vészelhesse át ezt a három napot.
A szívének pumpálását továbbra sem hagytam abba, majd amikor meghallottam a reményt keltő első dobbanást, azonnal a nyakához hajoltam. A fogaimat az alig látható verőerébe mélyesztettem, amire Esme teste azonnal megfeszült. Nem tudott kiabálni, de a fogai teljesen összeszorultak a jól ismert érzésre, mikor a testedben elkezd keringeni a tüzelő folyadék.
-Minden rendben lesz, kincsem-simítottam meg az arcát.-Meg fogsz gyógyulni, és minden rendben lesz. Most már örökké együtt lehetünk. Ha majd felébredsz, te is láthatod, milyen a világ egy olyan számára, mint mi.
Nem bírtam ki, hogy ne hullajtsak csókot élettelen arcára. A szívem mindig is hevesen tiltakozott ezellen a lépés ellen, de most már nincs mit tenni. Ha Ő is olyan lesz, mint mi, talán hamarabb elfogadja majd kicsiny lányunk eltűnését. Bár azt is tudtam, hogy sosem fogja elfeledni a kínt, ahogyan én sem; de talán képes lesz normálisabban élni az életét, ha az emberi emlékei némileg halványabbak lesznek.
A három nap alatt végig mellette voltam. Láttam, amint a bőre márványkeménységűvé válik; amint a bőre még a megszokottnál is fehérebb színben kezd pompázni; a vonásai pedig az eddiginél is rendezettebb, kerekebb alakolt öltenek. Karamella színű haja ismét visszanyerte a varázslatos fényét, amit elveszett az utóbbi pár hónapban, ajkai pedig a megszokottnál is vörösebbé váltak, mint a tiszta vér. A szívverései lassan halkulni kezdtek, majd már csak néha dobbant fel, azt is lassan. Végül pedig vége lett.
Nem hallottam dobbanást, sem semmilyen más zajt. A szíve már nem vert, és láthatóan a kín is eltűnt a testéből, mivel már nem feszült meg egyetlen izma sem, ellentétben a hosszú három napon átéltekkel. Nem mertem megszólalni, szerettem volna, ha saját maga ébred föl ebből az újjászületésből. És ekkor kinyitotta a szemeit...


10 megjegyzés:

  1. Szia!
    Sajnálom, hogy Esmének ennyit kellett szenvednie még az utolsó pillanataiban is. :(
    Bele se merek gondolni, milyen állapotban lehetett, amikor Carlisle rátalált... :(
    Az viszont jó, hogy Carlisle időben hazaért és még át tudta változtatni, bár megértettem a kétségeit, hiszen azelőtt még sosem csinált ilyet.
    Az is jó, hogy ott volt mellette Eleazar, aki biztatta, mert így sokkal könnyebben meg tudta tenni.
    Kíváncsian várom a folytatást, hogy vajon Esme hogyan fog reagálni arra, hogy átváltozott. Talán tényleg igaza lesz Carlisle-nak és, ha némileg elhalványultak az emberi emlékek, akkor könnyebben fogja viselni Aurora hiányát. :/
    Puszi:
    Winnie

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Winnie!
      Esme valóban sokat szenvedett, de most már nem kell szenvednie, legalább is testileg.
      Carlisle azért hezitált, mert ő maga sem tudta, mi történt pontosan az átváltozáskor, így nem tudta, mi lenne a módja pontosan az átváltoztatásnak, ráadásul ideges is volt. Elezar-nak ez a szerepe a történetben, a barát, aki segít minden helyzetben.
      Esme kicsit nehezen fogja viselni az első napot, ezt most elmondom, de hamar rendbe jön lelkileg, ami a vámpírságot illeti. És Carlisle-nak is igaza lesz, legalább is részben.
      Puszi!
      Carly :)

      Törlés
  2. Szia!
    Juj, nagyon reménykedtem benne, hogy mire hazaérek, lesz friss a blogon, mert ebben a két napban igencsak hiányoltam őket :D Nem sokat voltam gépközelben.
    A fejezet nagyon tetszett. Sajnáltam szegény Esmét, amiért ennyit szenved még hónapok elmúltával is, de valóban, ez egy elkerülhetetlen, szükséges rossz volt a történetben :s De talán igaza lesz Carlisle-nak... Ha most átváltozott és az emberi emlékei idővel halványulni kezdenek majd, talán elviselhetőbb lesz neki a fájdalom. Viszont Carlisle akkor is ugyanugy fog emlékezni rá :s És remélem, hogy azért Carlisle és Esme nem adta fel végleg Aurora keresését :/ Most, hogy már Esme is vámpír lesz, mindhárman tudják majd keresni őt és valamelyikük csak rátalál a frakasokra :/
    Nagyon várom a folytatást! Remélem, hamar jön :)
    Puszi: Juliet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Juliet!
      Mint látod, nem hiába reménykedtél :) Itt várt rád a fejezet :D
      Esme valóban sokat szenvedett még, de innentől kezdve kicsit enyhülnek majd a fájdalmai, de azok sem azonnal. Természetesen Esme nem tudja majd elfogadni Aurora hiányát, és ez a következő fejezetben erősen meg is mutatkozik, de idővel mindketten feladják majd a reményt, hiszen hosszú kudarc lesz az évekig [!] tartó sikertelen kutatás. De ne mondjatok le Auroráról! Ha nem is túl közel, de ott van velük. De azt is elmondom, hogy nem találnak majd rá a farkasokra hosszú időn át. Inkább majd fordítva lesz, de ez még odébb van.
      A friss most nem tudom, milyen hamar lesz, szerintem ppéntekig biztosan, de még nem tudom, mert hosszú hetem lesz :/ De igyekszem!
      Puszi!
      Carly :)

      Törlés
  3. Sziaszia!
    Infóórán vagyok, és mivel hamar végeztem a feladattal végre volt rá bőven elég időm, hogy elolvassak a részeket. Nagyon jó lett az elmúlt körülbelül négy feji, csak úgy faltam a sorokat! Mesééés lett.♥♥♥
    Esme átváltozott?? :OO :DD
    Kicsit most szégyellem magam, hogy eddig nem jöttem, viszont tényleg úgy akartam véleményezni, hogy elolvasom a részeket. Anélkül mit sem ér, nem?
    Amúgy sok sikert kívánok Esmenek, biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog neki a "túlélés", vagy hogyismondjam.
    És nagyon hálás vagyok a tippedért is amit nálam írtál, már haladok az új résszel azoknak hála!
    x.o.x.o LaMes Grock.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, LaMes!:D
      Infóórán ilyet csinálni? Hát ilyet xD De én csak örülök annak, ha a szabad informatikaórádat az én történetemmel töltöd :)
      Igen, Esme végre vámpír lett, ám nem kis szenvedés árán, mint olvastad. Szégyellni meg egyáltalán nem kell, örülök, hogy végigolvastad a lemaradásokat :) Esme vámpírként eltöltött első napja nem lesz éppen problémamentes, legalább is az első fele, a másik az inkább legyen még az én titkom ;)
      Mellesleg máskor is segítek, ha kell, nem is kell kérni :) Csak annyit kell mondani, hogy Carly segíts, és én ugrok is :D Örülök, ha jót tehetek másokkal :)
      Puszi!
      Carly :)

      Törlés
  4. Szia:)
    Hihetetlen, hogy most már Esme is átváltozott. Így talán tényleg hamarabb elfogadja a kislánya eltűnését. Érthető volt Carlisle tiltakozása is, hogy nem akarja, hogy Esme meghaljon, de csak így maradhatott életben. Alig várom a következőt.
    Puszi:) Alicebrandon

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Alicebrandon!
      Valóban hihetetlen, de a 41. fejezetre már ideje volt, ami azt illeti xD Viszont Aurora elvesztése sosem tűnik majd el a lelkéből, de valamilyen szinten el fog halványodni a fájdalom. És Esme valóban nem élhette volna túl az átváltoztatás nélkül, emiatt változtatta át Carlisle. :)
      Sietek a következővel, ami azt illeti, már készen is van, de még nem kerül fel ma, szerintem szerdán lesz friss :)
      Puszi!
      Carly :)

      Törlés
  5. Szia!
    ÚristenÚristen!
    Megint mennyi részhez nem írtam! Pedig mindegyiket olvastam!
    Azt sem tudom hol kezdjem, de remélem nem haragszol meg ha csak pár mondatban írok, mert most sincs túl sok időm. :(
    Iszonyúan jóóó! Huh, talán az volt életem első olyan fejezete amin sírtam, mikor Aurorát elrabolták. De vajon kik? Annyira át tudtam élni...
    Végre vámpír lett, de nem fogja kívánni a lányának a vérét? Ez titok, ugye? ;) Bár biztos vagyok benne, hogy Carlisle mindenben a segítségére lesz és semmi baj nem lesz, vigyázni fog rá. És az előnye annak hogy Esme is átváltozott, most már ő is képes lesz keresni a lányát.
    Nagyon várom a folytatást, siess vele!
    Puszi: Violet
    Ps.: Ha nem is írnék mindegyikhez, tudd, hogy egytől-egyig elolvasom őket, csak a suli túl sok munkát ró a nyakamba, ráadásul versenyre készülök :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Violet!
      Ugyan már, miért haragudnék? :) Én senkire nem haragszom, ami néha nagy hibám az életben, de mindegy XD
      Nem volt elsődleges célom megríkatni téged, remélem tudod :) De ezek szerint sikerül átadnom, amit szerettem volna :)
      Hogy Esme miként boldogul a vámpírlét első napjaival, az még valóban titok, de Aurora nem kerül veszélybe, ezt is elárulom ;) Carlisle pedig mindenképpen vigyáz majd rá, te is láthatod majd a folytatásokban :) Nem okoz majd semmi galibát az új élete, eltekintve pár apróságtól, de ezek nem túlzottan súlyos dolgok ;)
      Sietek, és mint mondtam, nem haragszom! :) Sok sikert a sulihoz és a versenyhez! :) Ismerem az érzést! :D
      Puszi!
      Carly :)

      Törlés