2011. május 14., szombat

XXXVIII. Fejezet Egyek vagyunk

Sziasztok!
Meghoztam a következő fejezetet! A címről csak annyit mondanék, hogy ezzel a lelki egységre gondoltam , amely szerintem elég fontos szerepet játszik ebben a fejezetben :)
Remélem tetszeni fog :)
Puszi!
Carly :)



(Esme szemszöge)



Ahogy a temető sötét ösvényei közt sétáltunk, lassan az utolsó napsugár is alámerült az éjjszaka sötét tengerében…Hirtelen minden zaj elhalkult...és lassan megjelentek az első csillagok is az égen…
De ahogy a sötét megváltó enyhülést hozott a nappal fáradt sugarainak, úgy hozott szívem mélyére elviselhetetlen fájdalmat.
Sokan mondják, hogy az idő mindent begyógyít…de egy anya fájdalmát, melyet gyermeke elvesztése miatt érez…az a fájdalom soha el nem múlik. Mert hiába kopik el, hiába fakul meg a gyászruha, a szív feketesége nem oszlik el soha…
Bár Carlisle nap mint nap feledtette velem ezt az érzést, valahol mélyen mindig is éreztem, hogy hiányzik valami. Hiányzott, hogy a karomba tartsam a saját kisbabámat…hogy magamhoz ölelhessem…hogy megtanítsam mindenre, amire az életben szüksége lesz, de a sors nem így rendelkezett…
 Nem is számítottam arra, hogy az életben még egyszer boldog leszek…De Carlisle-lal minden megváltozott…Itt van a hasamban a harmadik gyermekünk, aki nemsokára szintén meglátja a napvilágot, akár csak testvérei. Nem is tudom, kívánhatnék e többet…
-Még mindig nem hiszem el, hogy elhoztál ide… - hüppögtem  nemlétező könnyeimmel küszködve.
-Annyi mindent adtál nekem-simogatta meg a vállamat -Itt volt az ideje, hogy én is tegyek valamit…
-Már annak is örülök, hogy vagy… Többre nincs is szükségem…És abban is biztos vagyok, hogy kiváló apja lettél volna Lizának…-mosolyodtam el halványan, de pár pillanat múlva úrrá lett rajtam a heves zokogás. Azzal, hogy itt térdeltem a lányom sírja előtt ,olyan érzések törtek fel belőlem, amelyhez hasonlót talán még soha nem éreztem. Csak azt tudtam, hogy fáj…nagyon fáj…
-Semmi baj szívem…Hidd el, minden rendben lesz…-simogatta meg a hátamat nyugtatóan.
-De ő akkor sem ezt érdemelte-folytattam hevesen- Kijárt volna neki az élet, de én még ezt sem voltam képes megadni neki!-temettem arcomat kezeimbe, miközben testemet újra heves zokogás rázta meg.
-Te is tudod, hogy ez nem így volt…Semmit sem tehettél-nyugtatgatott tovább.
-De egy anyának meg kell védenie a gyermekét!-zokogtam nyomatékosítva kell szót.
-Nem vagyunk mindenhatók…-sóhajtotta-Az orvosok sem képesek mindenre, ahogy az anyai szeretet sem óv meg mindentől egy gyermeket…
-Ö nem csak egy gyermek…ő az én gyermekem.Meg kellett volna óvnom úgy, ahogy más anya is teszi! Fognom kellett volna a kezét, amikor először elkezd járni! Vigasztalnom kellett volna, ha valami bánat éri.De ehelyett…csak ártottam neki-hajtottam le fejemet ismét. Ekkor azonban megéreztem egy ismerős illatot.
-Szívem, van itt valaki!-törte meg a csendet szerelmem.
-Én is érzem, de ki van itt ilyen későn?
-Nem tudom, de mennünk kell-ugrott fel mellőlem, és én is követtem volna, ám ekkor egy nemvárt fájdalmat éreztem a hasamban.
-Carlisle, várj!-nyögtem fájdalmasan-Azt hiszem, itt az idő…
-Az nem lehet… Még nem töltötte be a kilenc hónapot-nézett rám aggódva.
-Talán , ha nem erősködöm ennyire, nem történik ez…-ziháltam kétségbeesetten.
-Fel bírsz állni?
-Nem hiszem-szisszentem fel egy újabb éles fájdalomra.
-Muszáj elmennünk-segített fel a földről, majd amilyen gyorsan csak tudtunk , igyekezni kezdtünk a temető bejárata felé, azonban nem bírtam sokáig…Tehetetlenül rogytam le a következő fa tövébe.
-Nem fog menni-ziháltam hevesen.
-Akkor itt maradunk, amíg a váratlan látogatónk el nem megy. Utána ki tudok veled futni az autóig-magyarázta.
-Köszönöm!-néztem rá hálásan-Nem is tudod, mennyire köszönöm!
-Nincs mit köszönnöd!-nyomott puszit ajkaimra, majd figyelmesen meredtünk a távolból egyre csak közeledő gyertyafényre.
Tudtam, hogy ismerem ezt az illatot. Valahol éreztem már…De hol? Bár rá tudtam volna jönni, ám mielőtt megtalálhattam volna a választ, titokzatos idegenünk kiléte jól látható fényként világosodott meg a szemünk előtt.
Az arcomra azonnal kiült a döbbenet. Az illat tulajdonosa karamellaszín hajat viselt … arca szívalakban vonalazódott ki, akár az enyém, mogyoróbarna szemei pedig könnyel telten csillantak meg a gyertyafényben. Kétségem sem volt afelől, ki ő…
-Ő az édesanyám…



(Carlisle szemszöge)



Csak meglepetten néztem azt a nőt, aki életet adott a feleségemnek. A hasonlóság elképesztő volt…talán több is mint elképesztő. Mintha Esme későbbi önmagát láttam volna térdelni a lánya sírja előtt…
-Elképesztő a hasonlóság!-mondtam hitetlenkedve.
-Tudom…Szinte mindent tőle örököltem.-mosolyodott el halványan, ám ismét felszisszent, amikor gyermekünk egy újabb, erősebb rúgással jelezte érkezési szándékait.
-Most már tényleg mennünk kell-kaptam karjaimba, majd azonnal az autó felé kezdtem vele futni. Tudtam, hogy nem maradhatunk tovább. Mindenképpen haza kellett érnem szerelmemmel. Amilyen gyorsan csak tudtam beültettem az autóba, és már indultunk is vissza Forks felé.
-Carlisle, mi lesz, ha valami baja van a picinek?-nézett rám ijedten kedvesem.
-Attól, hogy korábban érkezik, nem biztos, hogy beteg…-válaszoltam nyugtatóan.
-Talán, ha nem vagyok olyan buta, hogy harcolok…ha nem vagyok olyan bolond, hogy idejöjjek,nem történik mindez, és…
-Ha idegeskedsz, csak rontasz a helyzeten…-csitítottam.-Próbálj megnyugodni, így nyerünk egy kis időt, amíg hazaérünk-néztem rá komolyan , amire csak bólogatni tudott.
Sejtettem, mekkora fájdalmai vannak... De tudtam, hogy erős nő. Bírni fogja, amíg hazaérünk.
És pár perccel az ajtó átlépése után végre felsírt…felsírt a mi gyönyörű kislányunk…
-Hihetetlen, milyen apró-nézett rám szerelmem meghatottan, miközben egyik kezével folyamatosan gyermekünk arcát simogatta-Még Alice-nél is kisebb.
-Viszont egy koraszülötthöz képest nagyon egészséges-mondtam bizakodva.-Lehet, hogy ez annak is köszönhető, hogy nem több mint másfél héttel érkezett korábban. Nem is tudom mi lett volna, ha nem vagyok veled…
-Hát azt én sem tudom… De örülök, hogy így történt-mosolyogta boldogan.
-Anya, anya, megnézhetem?-szaladt le Alice az emeletről mosolyogva.
-Persze, kincsem! Gyere csak…-intett neki, mire lányunk kicsit félénken, de közelebb sétált húgához.
-De aranyos! Megfoghatom?-nézett ránk kérlelően.
-Azt még nem lehet, mert nagyon pici…De ha ideülsz mellém, akkor nyugodtan megsimogathatod. Szeretnéd?
-Igen, igen, szeretném!-mosolyogta , miközben kedvesem mellé helyezkedett a kanapéra, majd apró pici kezeivel simogatni kezdte kistestvére arcát.
-És hogy hívják?
-Rosalie-nak… Rosalie Lillian Cullen-nek…

11 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ó, ez olyan szép fejezet lett! :') Az elején nagyon meghatódtam és - ma már nem is először - sikerült elsírnom magamat. :')
    Örülök, hogy Rosalie-nak végül nem lett semmi baja. :) Amikor a temetőben Esmének fájdalmai lettek, aztán pedig megérezték az idegent, azt hittem, valami baj lesz. Szerencsére nem így lett, bár az megdöbbentett, hogy Esme édesanyját is látták.
    Először azt hittem, majd észreveszi őket, de így jobb volt, hogy nem. Most csak arra vagyok kíváncsi, hogy vajon Esmére lesz-e valamilyen hatással az, hogy újra láthatta, még ha csak távolról is?
    Nagyon szép fejezet lett és már nagyon várom a folytatást. :)
    Puszi:
    Winnie

    U.I.: Nagyon tetszik az új fejléc! ;)

    VálaszTörlés
  2. Szia! :D
    Örülök, hogy tetszett a fejezet, és a fejléc is :D
    Hát...a találkozás nem múlik el nyomtalanul, ezt elárulhatom :)
    Próbálkoztam siratósra csinálni a fejezetet :D Ezek szerint sikerült ! :)
    Sietek a folytatással! :D
    Puszi!
    Carly :)

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Még nem volt időm elolvasni a részt, mindjárt elfogom, és akkor írok komit is, de most csak annyit akarok, hogy DÍJAK NÁLAM!
    Puszi

    VálaszTörlés
  4. Szia! :D
    NAGYON SZÉPEN KÖSZI, ÉS VÁROM A KOMIT :)

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Nagyon aranyos, és megható fejezet. Szegény Esme... Rosalie forever! Alice is annyira cukorfalat volt :) Megijedtem a temetős dolognál, főleg az idegen megérkeztekor, de örülök, hogy láthatta az édesanyát még egyszer, ha a kisbabáját már sohasem láthatja.
    Nagyon szép, és kedves rész, szeretem az ilyeneket! Imádom a történetedet, mert elképesztően jó, és várom a folytatást! :)
    Puszi,
    Alice656

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Örülök, hogy tetszett! :D
    Hát igen, most már lassan minden a helyére áll, és most hogy Rosalie is megszületett, csak boldogság száll majd a családra :D
    És lesz benne még egy meglepetés :)
    Puszi!
    Carly :)

    VálaszTörlés
  7. Szia!:)
    Ó, ez a fejezet is csodálatosra sikerült:) Az az idézet... Nem is tudom, hányszor olvastam már el itt a blogon:)
    Nagyon sajnáltam Esmét emiatt a nagy szomorúság miatt, de igaza van, Carlisle még a kisbabája után hagyott űrt is képes begyógyítani, ha nem is teljesen, de feledhető mértékben:) Olyan műtéti utáni hegre gondolok itt:)
    Mikor Esménél beindult a szülés és szinte ezzel egy időben megjelent a titokzatos idegen, először azt hittem, Esméék felé közeledik, mert látja őket, és mikor Esme megszólalt, hogy ő az édesanyja... Azt hittem, valamilyen véletlen folytán ő is megtudja a titkukat:O vagy legalábbis, tudni fogja, hogy a lánya él:)
    Én is nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy ez a találkozás, nem csak a lányával, hanem az anyjával is, lesz-e valamilyen hatással Esmére:)
    És igen! Végre megszületett a kis Rose is:) Kíváncsi vagyok, az ő makacssága miben fog megmutatkozni:D
    Várom a folytatást:)
    Puszi: Juliet

    VálaszTörlés
  8. Szia!
    Végre én is el tudtam olvasni a fejezetet. Az elején majdnem elsírtam magam, nagyon megható volt. Gondoltam, hogy Rosalie út közben fog megszületni, mivel mondtad, hogy különlegesebb lesz mint Alice és Edward érkezése. Kicsit izgultam nehogy Esme anyukája észrevegye őket. Kicsit nehéz lett volna kimagyarázni, hogy mit keres ott a halottnak hitt lánya. Alice is nagyon édes volt. Remélem már semmi bonyodalom nem fog bekövetkezni, hanem csak boldogság lesz számukra.
    Nagyon várom a folytatást.
    puszi:) Alicebrandon

    VálaszTörlés
  9. jaj, és még valami, mert azt lehagytam, hogy nagyon jó az új fejléc is:)
    Puszi

    VálaszTörlés
  10. Szia Juliet! :)
    Örülök, hogy tetszett a fejezet :)
    Arra az idézetre nagyon nehezen bukkantam rá annak idején, de megérte :)
    Igen, Esme-re hatással lesz az édesanyjával történt rövid találkozás :)
    Majd kiderül, hogy hogyan :)
    Puszi!
    Carly :)

    VálaszTörlés
  11. Szia, Alicebarndon!
    Örülök, hogy tetszett a fejezet :) :D
    Igen, talán egy kicsit várható volt ez a fordulat, mert fecsegtem egy kicsit előre, amit talán nem kellett volna :D
    Most itt megígérem, hogy több bonyodalom nem lesz, de meglepetések még várhatóak :D
    Puszi!
    Carly :)

    VálaszTörlés