2011. május 22., vasárnap

XXXIX. Fejezet Egy újabb csillag az égbolton...

Sziasztok!
Próbáltam igyekezni, és hál istennek sikerült elkészítenem a fejezetet :D
Remélem tetszeni fog! :D
Puszi!
Carly :)








(Carlisle szemszöge)


-De aranyos! Megfoghatom?-nézett ránk kérlelően Alice.
-Azt még nem lehet, mert nagyon pici…De ha ideülsz mellém, akkor nyugodtan megsimogathatod. Szeretnéd?
-Igen, igen, szeretném!-mosolyogta , miközben kedvesem mellé helyeztekedtt a kanapéra, majd apró pici kezeivel simogatni kezde kistestvére arcát.
-És hogy hívják?
-Rosalie-nak… Rosalie Lillian Cullen-nek-mosolyogta, miközben arcára mérhetetlen büszkeség húzódott.
 Én is büszke voltam…Ez a kislány olyan dolgokon esett már át a születése előtt, amin talán semmilyen más gyermek az egész világon…olyan dolgokat bírt ki, amivel egy gyenge élet talán nem is lett volna képes megbirkózni.
-Ugye megígéred, hogy vigyázni fogsz rá?
-Igen, anya. Én leszek a legjobb testvér az egész világon-mosolyogta teljes odaadással.
-E felől kétségem sincs-kacagott fel halkan-Viszont kérhetek tőled valamit?-nézett rá kérdően, mire Alice érdeklődve emelte tekintetét édesanyja arcára-Segítenél Edwardnak berendezni a pici szobáját? El kéne neki a női segítség…
-Tényleg berendezhetem?-lelkesedett fel hirtelen.
-Igen, amilyenre csak akarod-simította meg kedvesem lányunk arcát.
-De jó!-kiáltott fel hirtelen-Már tudom, is hogy hogy fog kinézni! Remélem, Edwardnak is tetszeni fog-kacagta mosolyogva, majd  szökdécselve indult meg az emelet felé.
-Hihetetlen, milyen lelkes-nevettem , miközben szerelmem mellé helyezkedtem a  kanapéra-Hogy érzed magad?
-Sokkal jobban kimerültem, mint Edward és Alice születésénél –sóhajtotta.- És eléggé émelygek is… -nyelt egy nagyot, miközben fejét fáradtan döltötte le az egyik párnára.
-Ezt miért nem mondtad hamarabb?-kérdeztem aggódva.
-Mert nem akartam, hogy Alice ilyen állapotban lásson…Nem akarom lerombolni benne a magabiztos, vidám édesanya képét, amit ezen idő alatt kialakított magában -suttogta könnyeivel küszködve.
-Ezért küldted fel Edward-hoz?-kérdeztem, mire ő csak megszeppenve bólogatni kezdett.
Fájt látnom, hogy ilyen állapotban van. Olyan volt, mintha bármelyik pillanatban összeroppantaná porcelán testét egy láthatatlan erő. Ahhoz is alig volt ereje, hogy a saját erejéből ülve maradjon.
-Figyelj, én elveszem Rose-t… Amíg megetetem, addig próbálj meg pihenni, jó? -simítottam meg puha arcát, mire halványan elmosolyodott, majd aprócska lányunkat karomba véve sétáltam át vele a konyhában lévő cumisüvegért.
-Nos, Rose, most én foglak megetetni, mert a mamának pihennie kell…Remélem nincs ellenedre-mosolyogtam rá, mire ő halkan gügyögve fogadta el tőlem a cumisüveg tartalmát.
Tényleg nagyon apró volt… Pici ujjaival alig bírta átfogni az enyémet. Talán még soha életemben nem láttam ilyen apró babát.
-Tudod, anya és én is nagyon szeretünk ám téged…Bár egy ilyen pici babát ki nem szeretne? - simítottam meg arcocskáját mosolyogva, miközben lassan visszasétáltam kedvesemhez a nappali, melegséget sugárzó szentélyébe…



(Esme szemszöge)



Nem telt sok időbe, Carlisle ismét visszatért hozzám Rose-zal a karjaiban, mire én azonnal felvidultam. Hihetetlen volt, mennyire hasonlítottak egymásra…bár a lányunk alig volt újszülöttnek mondható, az arca és a hajszíne Carlisle-é volt. Ugyan azokat a vágott szemek, ugyanazok a féloldalas mosolyok jelentek meg aprócska arcán, akár csak az övén.
-Picikém, hát itt vagy?-mosolyogtam meghatottan, miközben Carlisle óvatosan ismét karjaimba helyezte őt- Nagyon hiányoztál…
-Te is neki-bújt mellém szerelmem, miközben egyik karjával lágyan magához ölelt-Folyamatosan nyögdécselt, miközben etettem, mert azt szerette volna, ha te lennél vele…
-Milyen hálátlan itt valaki! Nem szép dolog ezt tenni apával... -simogattam meg nevetve kislányunk arcát.
-Akár egy kis hercegnő-mosolyogta- Mindenből a legjobbat akarja…
-Akkor azt hiszem el kell látogatnunk a városba. Egy hercegnőnek hercegnőhöz méló ruhákban kell megjelennie -kacagtam halkan, miközben vissza-vissza pillantottam Rosalie mosolygós arcára.
-Szerintem inkább pihenned kéne…-vágta rá azonnal Carlisle.
-Fogok is ígérem...Viszont Alice ruhái még nagyok rá. Muszáj lesz neki valamivel kisebb ruhát hordania, amíg el nem éri a megfelelő méretet ahhoz, hogy azokat is felvehesse…
-Nem is tudom…-túrt bele elgondolkodóan aranyszín hajába.
-Addig majd Edward vigyáz Rose-ra…-győzködtem tovább mosolyogva.
Tudtam, hogy rettenetesen aggódik az egészségem miatt. Még a széltől is óvott , nehogy bajom essen, így elég nehezen tudtam rá hatni ebben a helyzetben.
-Hát jó-adta be a derekát-de a csomagokat én cipelem.
-Ahogy csak szeretné, uram!-nevettem fel halkan, majd Carlisle-ba karolva sétáltunk fel Rosalie, imár teljesen előkészített, szobájába…
Nemsokára útnak is indultunk a város központja felé, de mivel az idő már hűvösödött, a látszat kedvéért ismét magunkhoz vettük későőszi kabátjainkat. Őszintén szólva, furcsállottam, hogy három gyermek világrahozatala után, egyetlen mérettel sem nőtt a ruhaszámom. Ezt a kabátot még Edward születése előtt kaptam Carlisle-tól, és még ma is pontosan úgy illik rám, mint akkor.
-Mi lenne, ha itt vásárolnánk?-szegeztem pillantásomat egy visszafogott, még is elegáns üzlet bejáratára-Alice ruháit is itt vásároltam annak idején. Nagyon szép árukészletük van, és nem is drága.
-Nekem tetszik…Már látok is egy-két szép ruhadarabot, ami illene a mi Rose-unk személyiségéhez-mosolyogta.
- Talán már meg is találtam -ragadtam karon Carlisle-t , majd egymás mellett sétáltunk be az épület ajtaján, ahol hamar meg is találtam a kiszemelt kis ruhát.
Pontosan olyan volt, mint amilyennek elképzeltem. A rózsaszín szövetből készített kis rugdalózót bármelyik mesebeli tündér magára öltötte volna…A mi kislányunkhoz pedig egyenesen tökéletes volt.
-Hát nem gyönyörű?-lelkendeztem, mire szerelmem csak halkan nevetve nyugtázta kitörésem.
-Én is valami ilyesmit képzeltem el a számára-állapította meg mosolyogva-De biztos hogy ezt szeretnéd?
-Miért? Nem tetszik?-vettem szemügyre ismét a kérdéses tárgyat.
-Ugyan, csak úgy gondoltam választhatnál többet is-simította meg a vállam.
-Nem szükséges…Rosalie is gyorsan fejlődik, és hamar kinőné. Majd idővel újat veszünk neki-válaszoltam.
-Hát jó…akkor induljunk-mosolyogta, majd miután fizettünk , lassan útnak indultunk hazafelé…

6 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nagyon aranyos fejezet lett :) És a kép is nagyon jó az elején. :D
    Rosalie tényleg olyan, mint egy kis hercegnő és úgy tűnik, már most megmutatkozik nála. :) Kíváncsi leszek, vajon itt is lesznek közte és Edward között konfliktusok?
    Alice nagyon édes volt, ahogy lelkesedett. :D
    Esmét viszont sajnáltam, amiért olyan gyengének érezte magát. Először attól féltem, majd még komolyabb baja is lesz, elévgre elég sok mindenen esett át. Igaza volt Carlisle-nak, Rosalie tényleg sok mindent túlélt már a születése előtt is.
    Nagyon várom a folytatást. :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Nagyon aranyos lett ez a fejezet nagyon. Rose xD Olyan a cuki a szőke hajú kis hercegnő :)
    De azért Alice forever ilyen lelkes és aranyos ember/vámpír nincs még egy a Világon :D
    Nagyon várom a folytatást, mert ez egy nagyon jó történet, jól írsz, és nagyon izgalmas, szeretetreméltó az egész.
    Puszi,
    Alice656

    VálaszTörlés
  3. Szia!:)
    Jaj, még mindig nehéz elképzelni, hogy Rose még Alice-nél is kisebb baba legyen:)) Pedig ő nem áll meg majd a 158 centinél:D
    Egyébként a fejezet nagyon aranyos lett:)
    Rose már most eléggé fenn hordja az orrát:D De ezt elnézzük neki:D Bár azzal nem érteke egyet (tudom, hogy Carlisle bóknak szánta), hogy azért akart Rose visszamenni Esme karjaiba, mert mindenből a legjobbat akarja. Úgy gondolom, Carlisle karjaiban is nagyon jól érezhette magát a kis hercegnő:D
    Esmét én is nagyon sajnáltam a legyengülése miatt, de szerencsére nem lett komolyabb baja:)
    A kép az elején nekem is nagyon tetszik:D
    Várom a folytatást:)
    Puszi: Juliet

    VálaszTörlés
  4. Szia Winnie! :D
    Örülök, hogy tetszett a fejezet és a kép is :)
    Igen, Rosalie már most is egy kis hercegnő , de azt még nem tudom, hogy közte és Edward közt lesz e valamilyen konfliktus...majd még kialakul :D
    Nem , Esme-nek semmi baja nem esett, csak kicsit meggyengülve érezte magát a történtek után, de most már minden rendben lesz :)
    Puszi!
    Carly :)

    VálaszTörlés
  5. Szia, Alice656!
    Örülök, hogy neked is tetszett! :D
    Tudod...minden egyes dicsérő szó annyira jól esik :D
    Igen, Rose a kis hercegnő XD
    Mit is várnánk tőle? :D
    sietek a folytatással!
    Puszi!
    Carly:)

    VálaszTörlés
  6. Szia, Juliet! :D
    Igen, elég nehéz elképzelni, hogy Alice-t, aki 158 cm magas lesz, lenövi majd a most alig újszülött méretű Rosalie :D
    De hát...ez van :D
    Igen, Carlisle bóknak szánta azt a mondatot, de biztos vagyok benne, hogy Rosalie ugyanolyan jól érezte magát az apukája karjaiban, mint Esme-ében.
    Sietek a folytatással!
    Puszi!
    Carly

    VálaszTörlés