2012. augusztus 19., vasárnap

Novella: Ajándék

Sziasztok!
Mint ígértem, készítettem a Gyógyító szerelem c. történetemhez egy kis novellát, hogy vajon mi történt velük azután, hogy a történet véget ért. Elárulom, hogy nem volt eseménytelen az életük :) 
Remélem, mindenkinek tetszeni fog!
Puszi! 
Carly



(Carlisle szemszöge)



-Apa!-futott ide hozzám Edward, mikor a munka után beléptem otthonunk ajtaján.-Apa, hát itthon vagy?
-Ennyire hiányoztam?-kaptam karjaimba, miközben Ő boldogan fonta kis kezeit a nyakam köré.-Mit csináltál ma az oviban?
-Játszottam az udvaron, és rajzoltam is valamit-mondta lelkesen.-Megmutassam?
-Mindjárt megmutathatod, kicsim-raktam le a földre.-De előtte még benézek édesanyádhoz a konyhába, mert ha nem csal az orrom, éppen vacsorát készít.
-Rendben, papa, itt leszek a nappaliban. Addig idehozom a rajzaimat-indult el a szobája felé, miközben én csendben sétáltam át az ebédlő melletti konyhába. Esme éppen a levest kavargatta, mikor mögé léptem, és mikor átfogtam a derekát, egy pillanatra megremegett.
-Megijesztettél-nevetett fel halkan, miközben odébb tolta a gázról az illatos ételt.-Nem is hallottam, hogy megjöttél.
-Pedig Edward elég hangosan jelezte az érkezésemet-simítottam meg az arcát, mikor felém fordult.-Mi a baj? Valami nincs rendben?-pillantottam szemeibe, mikor megláttam, mennyire sápadt az arca.
-Nem, nincs semmi baj-nézett ismét rám.-Tudod, ma nem voltam valami jól, de most már minden rendben van.-mondta izgatottan, és szinte éreztem, amint a szíve hevesebb ritmusra kapcsol.-Beszélhetnénk?
-Persze, semmi akadálya-ültünk le a kis asztalhoz, majd Esme puha ujjaival fogta közre az én kezeimet.
-Miután nem éreztem jól magam, elmentem a kórházba-kezdett hozzá-, Addisonhoz-harapott alsó ajkába, mire azonnal megértettem, miről is van szó.
-Nem mondod?-ült ki széles mosoly az arcomra.-Gyerekünk lesz?
-Hát-kuncogott fel-, már lassan két hónapos a pici.
-Istenem-hajoltam hozzá hirtelen csókra, miközben kezeimmel boldogan fogtam arcát az én kezeimbe. El sem hittem, hogy majdnem öt évvel Edward születése után, ismét átélhetjük azt a csodát, amit egy gyermek születése az ember életébe hozhat. Mikor Esme világra hozta Edwardot, Addison vizsgálatai kimutatták, hogy valószínűleg Ő lesz az utolsó jövevény a mi életünkben. Azonban, mint mindhárom gyermekünk mutatja, csodák léteznek a világon. És a mi életünkben rengeteg csoda van.
-Kisbabánk lesz, Esme-simítottam ki egy tincset örömkönnyek áztatta arcából.-Nem is tudom, mit mondhatnék még...
-Ne mondj semmit-túrt bele a hajamba, majd valamivel komolyabban folytatta.-Még a gyerekeknek sem mondtam semmit, mert szeretném, ha együtt közölnénk a dolgot. De előtte még elkészítem a vacsorát, jó?
-Rendben, szívem-pusziltam meg a homlokát.-Én addig átmegyek Edwardhoz, mert szeretné megmutatni, amit rajzolt az óvodában.
-Menj csak-állt fel az asztaltól, miközben én is átsétáltam a nappalinkban álló kanapéhoz. Edward már ott várt, tiszta örömmel a pici arcán, és teljesen odáig volt, hogy megmutathatja, mit alkotott egy egész napon át.
-Nézd, papa!-mutatott rá a rajzra.-Ez itt te vagy-mosolyodott el, miközben én is felismertem magam a képen látható szőke ember személyében,-és éppen dolgozol. A mama pedig vitt be neked ebédet-mondta nevetve, én pedig szinén elmosolyodtam, mikor a rajzolt Esme kezében megláttam a hatalmas adag spagettit.-Ezek pedig itt mi lennénk. Rosie, Jazz és Én.
-Nagyon szép lett-simítottam meg a buksiját.
-A tiéd-adta a kezembe.-Neked csináltam, hogy mindig veled lehessünk még akkor is, amikor dolgozol.
-Köszönöm-nevettem fel halkan.-Már tudom is, hol lesz a helye az irodámban-mondtam, mire kis arca láthatóan felvidult a büszkeségtől.
-Elkészült a vacsora-jött ki Esme a konyhából.-Kicsim, szólnál a testvéreidnek?
-Persze, mama-mondta fiunk mosolyogva, majd nem sokkal később már mind az öten ott ültünk az asztalnál, miközben elfogyasztottuk a szerelmem által készített ínycsiklandó húslevest.
-Bocsi, mama, de vissza kell mennünk tanulni-állt volna fel Rose és Jazz, ám én visszatartottam őket.
-Beszélnünk kell valamiről-szólaltam meg komolyan, amivel egy időben Esme kezét is kezeimbe fogtam.-Rosalie, Jasper, emlékeztek, amikor Edward megszületett?
-Valami rémlik, de nem sokra emlékszem belőle-mondta Jazz.-Mi még kicsik voltunk, és csak annyi maradt meg, hogy Peter papa és a nagyi vigyázott ránk a kórházban.
-Miért?-kíváncsiskodott Rose.
-Hát, mert-néztünk össze szerelmemmel.-Hamarosan  talán ismét átélitek, amit akkor éjjel.
-Testvérünk lesz?-kerekedett ki Rosie szeme.-Komolyan?
-Már két hónapja úton van-bólintott egyet Esme.
-És hol van most?-nézett ránk Edward elgondolkodva.
-Ott van a mama hasában-bökte oldalba Jazz.-Te is ott voltál kilenc hónapig.
-És hogy került oda?-tette fel következő kérdését, ám mielőtt idősebb fiunk még többet mondott volna erről, félbeszakítottam őt.
-Tudom, hogy az iskolában már tanultatok minderről, és mi is beszéltünk róla neked, meg Rosalie-nak, de Ő még túl kicsi-mondtam komolyan.-Majd mi beszélünk vele, jó?
-Rendben-sóhajtott lemondóan.-De…
-Semmi de-állítottam le szigorúan.-Még csak öt éves. Neked sem mondtuk meg négy évesen, miként születik meg egy új élet, nem igaz?
-De-értett velem egyet.
-Most már mehettek tanulni-mondta nekik szerelmem.-Nekünk még néhány dolgot el kell mondanunk az öcséteknek.
-Rendben, anya-mondták egyszerre, ám mielőtt még felmentek volna, Rose visszafordult hozzánk.-Ha majd valamiben segíthetünk, csak szólj! Rám mindenesetre számíthatsz.
-Köszönöm, kislányom-húzódott arcára hálás mosoly, majd mi és Edward, mindhárman átsétáltunk a nappaliba. Edward egyetlen pillanatra sem hagyta abba a kérdezősködést, és nem is igazán tudtuk, miként válaszoljunk egyre jobban kíváncsi természetének.
-Mit akart mondani Jazz, amit én nem tudhatok? Mihez vagyok túl kicsi?-tette fel ismét ezt a kérdést.
-Mint mondtam, túl kicsi vagy, hogy mindezt megtudhasd-simítottam meg rozsdás tincseit.-De majd ha idősebb leszel, te is mindent tudni fogsz, mint a nővéred és a bátyád.
-De annyit elmondhatunk-vette őt az ölébe kedvesem-, hogy a kisöcséd avagy kishúgod valóban itt van bent az én pocakomban-mutatott Esme most még lapos hasára.-És amikor majd a hasam hatalmasra nő, akkor jön el majd az ideje annak, hogy Ő is itt lehessen köztünk.
-Erre mondta azt Jazzy, hogy kilenc hónapig tart?-kíváncsiskodott.
-Mivel Ő már két hónapja itt van, most már csak hét-válaszolta.-De igen, erre mondta azt a bátyád.
-És miért kell segíteni majd neked?
-Mert amikor a pocakom nagy lesz, és a kistestvéred már hamarosan megérkezik, nekem nem mindent lehet majd csinálni. Nem kertészkedhetek, nem mehetek dolgozni, és nem csinálhatok semmi olyat, ami veszélyeztetné az Ő egészségét. Emiatt kell majd a segítség.
-Akkor majd én is szeretnék segíteni-mondta lelkesen.-Akár már most is!
-Most azzal segítesz, ha elmész aludni-simította meg az arcát.-Megkérhetlek erre?
-Már megyek is-mosolyogta, majd sietve indult el az emeleten lévő szobája felé…
Az idő hihetetlenül gyorsan kezdett el peregni, mint a szemek egy homokóra belsejében. Esme pocakja hamarosan kikerekedett, és mire elérkezett a Karácsony, átlépett a kilencedik hónapba.
Mint minden évben, most is a közös ünneplésre készültünk, ám én nem igazán tartottam jó ötletnek, hogy Ő készítse el az ünnepi menüt. Nem szerettem volna, ha megerőlteti magát.
-Hadd terítsek meg helyetted-néztem rá féltően.-Nem kéne ennyit dolgoznod.
-Carlisle, teljesen jól érzem magam-pillantott fel szemeimbe.-Inkább a gyerekeknek segíts fát díszíteni.
-De Ők már mindent megcsináltak-sóhajtottam.-Még a csillagot is felrakták a tetejére, méghozzá létra nélkül. Jazz a nyakába vette Edwardot.
-Akkor ülj le pihenni-válaszolta.-Mostanában túl sokat idegeskedsz, szinte jobban megvisel téged a terhességem, mint saját magamat.
-De ha egyszer féltelek téged-karoltam át a derekát, miközben kezeimmel megsimítottam hatalmas pocakját, amire kislányunk egy apró rúgással válaszolt.
-Nocsak, a kisasszony is izgatott a karácsony miatt?-nevettem fel halkan.
-Már Ő is tudja, hogy ma milyen különleges nap van-tette kezeit a hasán lévő kezemre.-Ma itt lesz mindenki aki, számít; és Ő mindenképp fontos.
-Mindenképp-nyomtam puszit a homlokára, ám pár pillanattal később meghallottuk a házunk csengőjének dallamát.
-Már itt is vannak-mondta Esme izgatottan, miközben amennyire csak tudott, sietve nyitott ajtót a hóesésben álló vendégeinknek.
-Anya, annyira örülünk nektek-ölelte meg, ám hatalmas pocakja némiképp megakadályozta ebben.-Milyen volt az út?
-Remek-simította meg az arcát.-És te jól vagy? Minden rendben?
-Szerencsére minden-bólintotta.-Hamarosan már hatan leszünk ebben a hatalmas házban. Immár minden szobának lesz tulajdonosa.
-Annyira szokatlan így látni téged, kislányom-vette szemügyre őt Peter.-A múltkor nem találkoztunk, mikor még várandós voltál, és…nem is tudom; mintha ki lennél virulva.
-Való igaz, hogy remekül nézel ki-ölelte meg Emmett is.-És hogy van az én fiatalabb unokahúgom?
-Hamarosan Ő is itt lesz köztünk-simította meg a hasát.-De ne ácsorogjatok itt, gyertek beljebb. Hamarosan kész a vacsora.
-Addig kinyithatjuk az ajándékokat?-szaladt ide hirtelen Edward.
-Nem is tudom, kicsim-válaszoltam.-Szerintem mindenki szeretne pihenni egy picit, mielőtt…
-Semmi gond, Doki-szólalt fel Emmett.-Majd én elleszek addig a kölyökkel, hogy ne unatkozzon. Addig mindenki pihenhet.
-Köszi, Emmett-nézett rá hálásan Esme, miközben lassan elindultunk a kanapé irányába. Azonban mielőtt még leülhetett volna…
-Áu-kapott a hasához, mire azonnal feleszméltem, mi is történik.-Carlisle, én azt hiszem…
-Nincs semmi gond-ültettem le a kanapéra-Peter-szólítottam meg-, be kell mennünk a kórházba. Most azonnal. Utánunk hozzátok a gyerekeket?
-Természetesen, Carlisle-bólintott.-Ott találkozunk.
-Papa, ne hagyj itt!-karolta át a derekamat Edward.-Nem szeretnék egyedül maradni!
-Nem leszel egyedül-simítottam meg az arcát.-Ott lesznek Rose és Jazz is, Peter papa és Elizabeth mama pedig vigyáznak rád.
-De te is ott leszel a kórházban?-csillantak fel a szemei ijedten.
-Ott leszek, kicsim-pusziltam meg, majd sietve indultunk el Esme-vel az autó irányába.
A hó sűrű pelyhekben hullott Karácsony éjjelén, ami miatt picit nehezen haladtunk az úton. Szinte alig lehetett látni a sötétben, ám néhány percel később szinte automatikusan parkoltam le a kórház ajtajánál.
-Gyere, szívem-segítettem ki, majd szinte ezzel egy időben érkezett meg a család többi tagja is.
-Siessünk-szisszent fel halkan.-Már nincs sok idő. Ez a pici most gyorsan jön-akadt el a lélegzete.
-Mindjárt itt lesz Addison-nyugtattam meg, miközben leültettem a váróban. Nem is tévedtem sokat.
-Milyen gyakran érzed a fájásokat?-tette fel a kérdést.
-Nagyon sűrűn-vett mély levegőt.-Kevesebb mint tíz másodpercenként.
-Azonnal kezdhetjük-segítette át a tolókocsiba, mire én idnultam is volna velük, de Esme visszatartott.
-Most ne gyere be!-nézett rám komolyan.-Eddig mindig mellettem voltál, de most van valaki, akinek nagyobb szüksége van rád-pillantott az ajtón éppen belépő Edward irányába.-Maradj mellette!
-Rendben van-nyomtam puszit a homlokára.-De lélekben melletted vagyok.
-Ez mindenképp segít majd-szorította meg a kezemet, majd pillanatok múlva már el is tűntek a szülőszoba ajtajába.
Én azonban nem maradtam nyugodt. Akármennyire is nem szerettem volna, a szívem akaratlanul is felgyorsult, és szinte ziháltam, ám mikor Edward kisfiam ideért, erőt vettem magamon, hogy megnyugodjak.
-Papa-ölelt meg szorosan.-Hol van a mama?
-Már Addison néni elvitte magával-simítottam meg a buksiját.-Hamarosan itt lesz a kistestvéred.
-Addig beülhetek az öledbe?-nézett rám megszeppenve. Látszott az arcán, hogy mennyire meg van rémülve attól, hogy az édesanyja arcán fájdalmat látott. Ő még sosem élt át ilyesmit, és szüksége volt valakire, akinél biztonságot találhat.
-Hogyne, kincsem-vettem fel a földről, majd kezeit a nyakam köré fonva hajtotta fejét a mellkasomra. Eközben  Emmett, Peter és Elizabeth is megérkezdtek a váróban Rosalie-val és Jasperrel, és türelmes várakozással az arcukon foglaltak helyet a mellettem lévő padon. De mindenkiben ott bujkált a rejtett idegesség.
-Remélem, minden rendben lesz-sóhajtott fel Elizabeth.
-Anya, Esme erős lány, nem kell félteni-legyintett Emmett.-Bár be kell vallanom, hogy én is aggódom miatta.
-Én félek-kezdett el sírni Edward.-Félek, hogy mi lesz a mamával.
-Nem kell félned-kezdtem el nyugtatgatni.
-Ezaz öcsi, nincs mitől félned-jött ide hozzá Jazz.-Én is itt voltam, mikor te születtél, és semmi baj nem történt, látod?
-Gyugodj meg, Edy-simította meg az arcát Rose is.-Minden rendben lesz.
-Jasper-pillantottam idősebb fiamra.-Hoznál neki valamilyen innivalót az automatából? Az jót tenne most neki.
-Persze, apa-válaszolta, majd sietve rohant oda a folyosó végén álló ital automatához. Én közben puhán kezdtem el ringatni Edwardot, mintha még mindig kisbaba lenne, és ettől azonnal megnyugodott. Lassan lecsukta a szemeit, és hamarosan már mélyen álmodott a erős karjaim közt.
-Elaludt?-pillantott rám Elizabeth néhány órányi csend után.
-Szinte azonnal-suttogtam.-Mennyi az idő?
-Már majdnem éjfél-nézett az órájára.
Alig hogy ezt kimondta, Addison jelent meg a szülőszoba ajtajába, majd néma mozdulatokkal mutatta, hogy most már bemehetünk Esme-hez. Szívem szerint azonnal ott termettem volna, de a karjaimban szundikáló Edward megakadályozott ebben. Nem akartam felébreszteni.
-Majd én addig vigyázok rá-nyúlt érte Elizabeth, miközben annyira óvatosan vette át Edwardot, hogy még a szempillái sem rebbentek meg.
-Köszönöm-néztem rá hálásan, majd halk léptekkel sétáltam be a szülőszoba melletti kórterembe.
Esme arca már nyugodt volt, és látszott a fáradt arca mögött megbúvó mérhetetlen boldogság. Még ilyen fáradtan is annyira gyönyörű volt, mint a legszebb angyal.
-Szia!-nyomtam puszit ajkaira.-Hogy érzed magad?
-Fáradtan-szólalt meg szinte suttogva.-De mintha még is a fellegekben járnék.
-Láttad már a kislányunkat?-simítottam meg az arcát.-Minden rendben vele? Egészséges?
-Ha hiszed, ha nem-nevetett fel halkan-, de mind közül ez volt a legbékésebb szülésem. Mint, amilyennek a nagykönyvben meg van írva. Azonnal felsírt-cseppent le egy könnycsepp az arcán.-Teljesen egészséges.
-Istenem, hogy ennek mennyire örülök-öleltem magamhoz óvatosan.-Ennél jobb nem is lehetne a mai ünnep.
-Kettős ünnep van-lépett be Addison a kislányunkkal a karjában, mire először vehettem szemügyre az én kis virágszálamat.
Gyönyörű volt. Pici vörös haja karamellaszín tincsek formájában lapultak rá kicsiny fejére, hófehér arcán pedig mint megannyi óceán tündököltek azok a zafírszín szemek, amik hol felnyíltak, hol pedig lecsukódtak a fáradtságtól.
Óvatosan Esme kezébe helyezte őt, aki mint valami őrangyal vette védelmébe azt a csöppnyi testet, akit a végső kimerülésig igyekezett a világra hozni.
-Annyira tökéletes-simította meg porcelánszerű bőrét.-Mi legyen a neve?
-Emlékszel, amikor Edward érkezése előtt a nevekről beszéltünk?-néztem rá kíváncsian.-Akkor két névötletünk volt. Az Edward és a…
-Lilly-mondta szerelmem cérnavékony hangon.-Szia, kicsi Lilly! Már nagyon vártunk ám téged.
Lilly erre halkan gögyögve válaszolt, mintha értette volna, hogy ezeket a szavakat hozzá intéztük. Ám pár pillanattal később, már nem csak hárman üdvözölhettük az ifjú jövevényt.
-Mama, mama-rohant ide Edward, azonban azonnal lefékezett, amint meglátta kishúgát édesanyja karjaiban.-Ő a kistesóm?
-A húgod-mosolyodott el Esme.-Lilly-nek hívják.
-Milyen pici-próbálta megsimítani, de nem tudta elérni Lilly pici arcát. Ekkor én felemeltem, majd az ölembe véve emeltem közelebb húga arcához. Azonnal simogatni kezdte őt, mire arca egyszeriben csodálkozóvá vált.-Annyira puha a bőre.
-Mert még nagyon pici-mondta szerelmem.-Ugye vigyázol majd rá? Jó nagytesó leszel, igaz?
-Én leszek a legjobb nagytesó az egész világon-jelentette ki büszkén.
-De csak utánunk, öcsi-mondta nevetve Jazz és Rose, miközben lassan ők, és Peterék is közelebb jöttek, hogy megcsodálhassák a kis jövevényt.
-Nagyo apró-húzódott mosoly Elizabeth arcára-, mint egy kis porcelánbaba.
-De csodaszép-sóhajtott fel Peter.-Pont olyan, mint te voltál, kicsim, mikor megszülettél.
-Köszönöm, apu-nevetett fel halkan.
-Kicsit nyúzott vagy, hugi-nevetett fel Emmett.-De ha a körülményeket nézzük, akkor viszont remekül. Én ne tudnám utánad csinálni, az biztos. Majdnem négy óra szenvedés, apám!
-Ezt most bóknak vegyem?-pillantott rá kíváncsian, mire Emmett azonnal felnevetett.
-Most ideje lenne, hogy kicsit pihenni hagyjuk Esme-t-lépett be Addison.-Ki kell pihennie magát, és nemsokára már haza is mehet. Mivel ez alkalommal semmi  probléma nem volt, három nap múlva  már otthon is lehet. De csak ha addigra rendesen kipihened magad-mondta komolyan Esme-nek.
-Rendben van-sóhajtott halkan.-De Lilly még maradhat picit Carlisle-lal? Még nem is volt ideje a kezében tartani Őt.
-Természetesen-bólintott rá.-Apuka, itt az újdonsült kislánya-vette el karjaiból, majd óvatosan helyezte át Őt az én karjaimba.
Valóban apró volt, szinte eltűnt a kezeim közt, és pehelykönnyű. Nem lehetett több pár kilónál. Szinte elmerültem a szemeibe, és nem is vettem észre, hogy már néhány perce szótlanul nézem őt. Csak akkor eszméltem fel, mikor Elizabeth megszólított.
-Mi addig kint leszünk. Nem szeretnénk túlzsúfolttá tenni a levegőt a pici számára-suttogta, majd mind a hatan kihátráltak a kicsiny kórteremből. Már csak mi hárman voltunk.
-Edwarddal minden rendbe volt?-nézett rám kíváncsian.
-Picit meg volt ijedve, de utána hamar elaludt-válaszoltam.-Féltett téged.
-Ez aranyos tőle-nevetett halkan.-Még sosem látott az arcomon fájdalmat. Biztosan ez ijeszthette meg.
-De most már nem kell aggódnod miatta-nyomtam puszit az arcára.-Inkább pihenj! Én felviszem Lilly-t a csecsemőosztályra.
-Rendbe, szívem-fektette arcát puhán a párnára.-Pihenj te is , Lilly-ásított egy aprót, majd szinte pillanatok alatt elnyomta Őt a fáradtsággal teli álom.
Én is visszavittem Lilly-t, majd sietve hazautaztam, hogy pár apróságot elintézzek a mi igen csak különös karácsonyunkat illetően.
Felvettem az ajándékokat a nappaliban álló karácsonyfa alól, majd beraktam őket a csomagtartóba, és már vissza is száguldottam a kórházba velük. Szerettem volna, ha nem csak Lilly lenne a mi karácsonyi ajándékunk, hanem valóban is ünnepelhetnénk. Még ha kicsit másképp is.
-Megérkezett a télapó-nevettem halkan, mire Edward hatalmas lelkesedéssel rohant elém, hogy ajándékait átvehesse. Mindenki más is bontogatni kezdte az ajándékát, majd közösen kezdtük el megcsodálni, ki mit kapott a másiktól. De egy ajándék még hátra volt.
Másnap reggelre mindenki hazament, én azonban bent maradtam Esme-vel. Volt még nálam egy doboz, ami nem lelt gazdára, és ebben a dobozban nem más volt, mint az Ő ajándéka. Nem szerettem volna hazamenni, amíg oda nem adtam neki.
-Hmmm…jó reggelt!-kezdett el ébredezni, mikor megérezte arcán az ujjaim érintését.-Hogy van Lilly?
-Már megnéztem, és minden rendben van vele-nyomtam puszit az arcára.-Bár már valamilyen szinten meg lettünk ajándékozva ezen a Karácsonyon, én tartogattam számodra még valami különlegeset-adtam a kezébe a kis dobozt.
-Mi van benne?-nézett rám kíváncsian.
-Nézd meg magad-nevettem halkan, mire sietve bontotta ki a rajta lévő aprócska masnit. És ekkor meglátta…
-Istenem, mennyire szép-vette ki az E betűvel jelölt kis nyakláncot.-Carlisle, ezt nem kellett volna, hiszen…
-Tudom, de nem bírtam neki ellenállni-akasztottam fel a nyakába.-E, mint Esme.
-Nagyon köszönöm-nyomott csókot az ajkaimra.-Ennél szebb ünnepünk nem is lehetett volna; ennél tökéletesebb semmi nem lehetne…


Ilyen lesz Lilly :)


4 megjegyzés:

  1. Szia!
    Jaj, Istenem, ez annyira fantasztikus novella lett! *-*
    Jó volt egy kicsit nosztalgiázni, egy kicsit visszatérni a Gyógyító szerelemhez. :)
    Annyira aranyos volt Edward, hogy rajzolt egy képet az egész családról. Szinte magam elé is képzeltem Carlisle-t, amint kiteszi a képet valahová az irodájába. :)
    Aztán, amikor elmondták a hírt a gyerekeknek és, persze Rosie és Jazz már tudták, hogyan születik a baba, de Edwardnak ezt még nem mondhatták el. Az is egy aranyos rész volt. :)
    Azt is megértettem, hogy Edward miért félt annyira. Azért egy ötéves kisfiú eléggé megrémülhet, ha az anyukáját fájdalmak között kell látnia. De szerencsére hamar megnyugtatták és ezek szerint a szülés is nagyon könnyen ment. :)
    A kis Lilly tündéri kisbaba lehetett, már ez a későbbi kép is olyan édes róla. :)
    Az E betűs nyaklánc karácsonyra nagyon találó volt! Mindjárt eszembe juttatta Esme BD nyakláncát és nagyon jó ötlet volt belevenni. :)
    Egyszerűen imádtam ezt a novellát és szinte az egészet végigmosolyogtam, annyira aranyos volt! :)
    Nagyon tetszett! :)
    Puszi:
    Winnie

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Winnie!
      Örülök, hogy tetszett a novella :)
      Igen, Edward-ot próbáltam most kicsit jobban megmutatni, hiszen Ő a történetben csupán két fejezeten át van ott a történetben. És hát Carlisle...XD Biztosítalak, hogy kitette a képet az irodájába :)
      És hát Rose és Jazz már tudták, hogy....hogyan mennek a dolgok, de a kis Edward ezt még nem tudta, és nem is tudhatta meg, akármennyire is el akarta mondani Jasper. És ami miatt kisfiú, még ijesztőbbnek tűnhetett az anyukáján látni a fájdalmat, de azért az apukája képes volt őt megnyugtatni. De szerencsére minden rendben volt a szülés alatt :) Már azon voltam, hogy nem kéne mindig valami rosszat is tenni a jóba, miért ne lehetne a jó csak jó? :D Eddig mindig volt valami komplikáció, de most mindent nyugisra akartam. Lilly pedig valóban tündéri kislány lett :)
      A BD nyakláncnak nem bírtam ellen állni XD Hirtelen jött az ötlet, és azt mondtam magamban: Miért is ne? :D
      Még egyszer, nagyon örülök, hogy tetszett! :)
      Puszi!
      Carly

      Törlés
  2. Szia! :)
    Hú, jó kis novella lett! :) Jó volt olvasni, és egyben magam előtt látni, hogy mennyire boldogok :) Egyébként is nagyon szerettem ezt a történetet, és ez tökéletes volt egy második epilógusnak :) Nagyon tetszett és remélem, olvashatunk majd még ilyen jó kis novellákat, na meg persze további történeteket, beleértve a most futót is :) Mellesleg, az ahhoz tervezett szavaimat is ide írom majd le, mert úgy egyszerűbb, de ezt majd a végén :)
    Visszatérve a novellára, tulajdonképpen szavaim sincsenek rá :D Úgy értem, tényleg :D Edward olyan édes volt, ahogy kérdezősködni kezdett, meg aztán amikor Esméért aggódott :) Jó, hogy nem úgy lett vége a történetnek, hogy Esmééknek enm lehet több gyerekük :) Így azért teljesebb a történet :) Arról már nem is beszélve, hogy a kicsi pont karácsonykor született :)
    Nagyon jó novella lett! :) Ó, és mellesleg Lilly tényleg nagyon gyönyörű kislány! :)
    És akkor most a történet.
    Már eleve az, hogy összevonod a Twilight-ot és a Grey"s Anatomy-t, hatalmas öröm volt :D Bár a sorozatot mostanában nem volt időm folytatni sajnos, úgyhogy azzal meg kell várnom a követklező szünetet :( De ezek a fejezetek helyettesítik azt is :)
    Tetszettek Mark és Derek szavai, vagyis főleg Marké :D Na, meg Carlisle reakciói is ezekre :D Tényleg eléggé vehemensen reagált és pont ez buktatta le őt :D
    Valamint elég bátor húzás volt tőle, hogy Esmét már az első napjaiban engedte műteni. Bár, mi tudnuk, hogy úgyis jól csinálja majd, ez történetett volna máskor is és akkor Carlisle-t vették volan elő :S De hát, szerencsére nem így lett :)
    De ez a plasztikai sebészetes duma mindent vitt Mark-nal, még ha igaza is van :D Gondolom, jó kis csajozós szöveg ez nála :D
    Na, és ez a randevú most remélem nagyon jól fog elsülni! :) Rájuk férne, mind a kettejükre, hogy egy kicsit magabiztosabbak legyenek, bár Carlisle-t tényleg buzdították Mark szavai, Esme még elég félénk :) De tudjuk, hogy Carlisle mindent megtesz majd annak érdekében, hogy Esme feloldódjon mellette :) Csak reménykedek, hogy ez tényleg nem megy majd Esme munkájának a rovására. Úgy értem, nem a teljesítményéra a kórházban, hanem hogy enm kezdenek el majd róluk pletykákat terjeszteni :S Annak nagyon nem örülnék :S Pedig úgy gondolom, hogy lesznek ilyenek, és valamiért az az érzésem, hogy Izzie is benne lesz...
    Remélem, mihamarabb jön a friss, mert már nagyon várom azta randevút! ;)
    Puszi: Juliet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Juliet! :)
      Örülök, hogy ismét 'láthatlak' :)És annak is, hogy tetszett a novella :D Természetesen, még olvashattok majd ilyen novellákat, és valóban egyfajta második epilógus szerepet is szolgált :) Bár az is lehet, hogy majd még lesz ehhez kapcsolódóan egy novella, de szerintem az még sokára lesz :)Való igaz, nem szerettem volna, ha olyan véggel ér véget a történet, hogy Edward után már nem lehet gyerekük, így született meg a kicsi Lilly. Edwardot azért hoztam most kicsit előtérben, mert a történetben nem jutott már neki sok szerep, és meg szerettem volna mutatni, mennyire szereti a szüleit és a testvéreit.
      És most némi válasz az új történethez :) Örülök, hogy tetszik a sztori, és annak is, hogy eddig mindenki szimpatikus. :) Markot igyekeztem Markosra csinálni, és ezek szerint sikerült. Ő Carlisle úgynevezett provokálója, aki segít kihozni belőle azt is, amit magától nem tenne meg. Többek közt, hogy randira hívja Esme-t. :)
      Azt elmondom, hogy a randi kicsit furcsára fog sikeredni, mert nem olyan lesz, mint amilyennnek eltervezik XD De semmi rosszra és szomorúra nem kell gondolni, csak kicsit változik majd a programjuk.
      Esme-nek nem lesz semmi baja abból, hogy Carlisle-lal van együtt, erről biztosíthatlak, bár azt eltaláltad, hogy Izzie benne lesz a történetben. De most nem szeretnék belőle negatív szereplőt csinálni, mint az előzőben. Itt most kedves lesz :) Holnaptól nem leszek majd netközelben, de majd igyekszem :)
      Puszi!
      Carly

      Törlés